‘Wees als de zee, pas je strategie aan als het ruig wordt.’

Zakelijke coaching

Wat is zakelijke coaching?
Zakelijke coaching is er zowel voor de werkgever/ondernemer als voor de werknemer. Deze vorm van coaching is erop gericht om vanuit een gezamenlijke verantwoordelijkheid van zowel de werkgever als de werknemer ervoor te zorgen dat er een goede arbeidsverhouding is en blijft. Hierbij kunnen beide partijen van elkaar leren door het helder uitspreken van verwachtingen en door op een effectieve manier met elkaar te leren communiceren en van daaruit met elkaar doelen te realiseren. Tevens kan het coachen van werknemers juist ook preventief worden ingezet worden, denk hierbij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Voor wie is zakelijke coaching?
Zakelijke coaching is er zowel voor de werkgever als voor de werknemer of juist voor de ondernemer. Dit betekent dat er een individueel traject voor een werknemer gestart kan worden omdat de werknemer behoefte heeft aan een stuk begeleiding in zijn persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer. Maar het kan ook betekenen dat de werkgever of ondernemer behoefte heeft aan een sparringpartner, iemand die objectief kan kijken naar de werksituatie, de processen en de communicatie binnen een organisatie. Het mooie aan zakelijke coaching is dat het op diverse manieren ingezet kan worden en dat er altijd beweging ontstaat. 

Hoe werkt zakelijke coaching?
Voor de verschillende doelgroepen kan zakelijke coaching een andere werking hebben, waar beide partijen voordeel uit kunnen halen.

Coaching voor werknemers is speciaal voor medewerkers die met een vraagstuk in hun leven worstelen en dat invloed heeft op hun functioneren. Dit kan een zakelijk vraagstuk zijn denk hierbij aan: ‘ik weet niet hoe ik aan de verwachtingen van mijn leidinggevende kan voldoen’ of ‘ik heb al vaak aan mijn werkgever aangegeven dat zaken anders moeten maar er wordt niet geluisterd, hoe ga ik op een goede wijze het gesprek aan’ of ‘ik heb geen energie meer en heb het idee dat dit door mijn werk komt hoe ga ik hiermee om?’

Voor de werkgevers levert het sparren met de coach inzicht op in eigen handelen en het effect op hun eigen functioneren en het team dat zij aansturen.

Voor zowel werknemer als werkgever geldt dat zij inzicht krijgen in hun handelen,  hoe dat anders kan om beweging te creëren en hoe je kunt handelen om doelen te realiseren. Het biedt handvatten in het belang van de onderlinge communicatie, helpt om doelen te stellen en keuzes te maken. Bovendien kan het een goede bijdrage leveren aan het zorgen voor structuur en creëren van een juiste werk- en privébalans.

Wil jij in beweging komen?

Wil jij in beweging komen en heb je hier wat hulp bij nodig? Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor jou in onze gesprekken kan betekenen bel, mail of app me dan. Graag spreek ik met je af om af te stemmen wat jij nodig hebt. Zet jij de eerste stap dan help ik je verder in het halen van jouw doelen!