‘Wees als de zee, pas je strategie aan als het ruig wordt.’

Zakelijke coaching

Wat is zakelijke coaching?
Zakelijke coaching is de begeleiding van mij op de werkvloer van jouw onderneming op het moment dat je een veranderende situatie zit of op het moment dat er structuur nodig is.  Met deze vorm van coaching begeleid ik jullie om, vanuit de gezamenlijke verantwoordelijkheid van jou als de werkgever en die van jouw werknemer(s), ervoor te zorgen dat jullie blijven communiceren en met elkaar de organisatiedoelen realiseren.  Hierbij kunnen beide partijen van elkaar leren door het helder uitspreken van verwachtingen en door op een effectieve manier met elkaar te leren communiceren. Bovendien kan het coachen van de werknemers ook preventief worden ingezet worden, denk hierbij aan persoonlijke begeleiding in het kader van duurzame inzetbaarheid van de medewerkers.

Voor wie is zakelijke coaching?
Voor werkgevers
Het kan ook betekenen dat jij als werkgever  behoefte hebt aan een sparringpartner, iemand die objectief kan kijken naar de werksituatie, de processen en de communicatie binnen jouw organisatie. Door met mij te sparren krijg je vaak een meer objectief beeld en inzicht in hoe het anders kan. Het mooie aan zakelijke coaching is dat het op diverse manieren ingezet kan worden en dat er altijd beweging ontstaat in jou, jouw medewerkers en/of jouw onderneming.

Voor werknemers
Hierbij starten we een individueel traject voor een van je werknemers omdat deze werknemer behoefte heeft aan begeleiding in zijn persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer. Veelal is de werknemer vastgelopen, komen de resultaten en de doelen van jouw organisatie niet meer overeen met de  persoonlijke doelen en loopt iemand vast. Bij deze vorm van coaching zal ik helpen om de ruimte te creëren zodat de werknemer zich kan ontwikkelen.

Hoe werkt zakelijke coaching?
Voor de verschillende doelgroepen kan zakelijke coaching een andere werking hebben, waar beide partijen voordeel uit kunnen halen. Voor zowel werknemer als werkgever geldt dat jullie beiden inzicht krijgen in je handelen,  hoe dat anders kan om beweging te creëren en hoe je kunt handelen om doelen te realiseren. Het biedt handvatten, helpt om doelen te stellen en keuzes te maken. Bovendien kan het een goede bijdrage leveren aan het zorgen voor structuur en creëren van een juiste werk- en privébalans.

Coaching voor werknemers is speciaal voor jouw medewerkers die met een vraagstuk in hun leven worstelen waarvan dat vraagstuk heeft invloed op hun functioneren. Dit kan een zakelijk vraagstuk zijn denk hierbij aan: ‘ik weet niet hoe ik aan de verwachtingen van mijn leidinggevende kan voldoen in de veranderende situatie’ of ‘ik heb al vaak aan mijn werkgever aangegeven dat zaken anders moeten maar er wordt niet geluisterd, hoe ga ik op een goede wijze het gesprek aan’ of ‘ik heb geen energie meer en heb het idee dat dit door mijn werk komt hoe ga ik hiermee om?’

Coaching voor werkgevers is het sparren met mij als jouw coach over de werksituatie waardoor er  inzicht op jouw eigen handelen ontstaat en het effect hiervan op jouw eigen functioneren en de medewerkers die je aanstuurt.

Wil jij in beweging komen?

Wil jij in beweging komen en heb je hier wat hulp bij nodig? Ben je nieuwsgierig naar wat ik voor jou in onze gesprekken kan betekenen bel, mail of app me dan. Graag spreek ik met je af om af te stemmen wat jij nodig hebt. Zet jij de eerste stap dan help ik je verder in het halen van jouw doelen!